Siirry suoraan sisältöön

Turvallista arkea

Muovi on korvaamattomassa roolissa turvallisuutemme kannalta. Muovin ainutlaatuiset ominaisuudet pelastavat ihmishenkiä liikenteessä, kodeissa ja työpaikoilla joka päivä.

Muovi tekee ihmisten arkielämästä turvallisempaa. Autojen turvalaitteet, pyöräilykypärät, pelastusliivit ja palohälyttimet on lähes poikkeuksetta valmistettu erilaisista muoveista. Muoviset esineet ja asiat pelastavat tuhansia ihmishenkiä vuosittain. Muovin ylivoima turvalaitteiden materiaalina perustuu sen helppoon muovailtavuuteen, keveyteen, kestävyyteen ja pirstaloitumattomuuteen.

Autojen turvavyöt ovat tieliikenteessä yksilöturvallisuuden perusta. Ne on valmistettu polyesteristä tai polyamidista eli muovista. Turvavöiden ohella myös autoissa käytettävät turvaistuimet, airbagit, jalankulkijoiden turvallisuutta lisäävät joustopuskurit sekä monet muut ratkaisut perustuvat muoviin. Nykyaikaisten autojen digitaaliset turvalaitteet tuskin toimisivat ilman muovisia kotelointeja, kosketusnäyttöjä ja paneeleita. Muovi myös keventää auton painoa, mikä vähentää suoraan kulutusta ja päästöjä niin yksityisautoilussa kuin ammattiliikenteessäkin.

Muovi pelastaa ihmishenkiä.

Muovi on tärkeässä tehtävässä kevyen liikenteen turvallisuuden edistämisessä. Esimerkiksi muovista valmistetut pyöräilykypärät ja heijastimet toimivat ihmisten henkilökohtaisen turvallisuuden puolesta. Vesiliikenteessä muovi parantaa turvallisuutta muun muassa pelastusrenkaiden ja -liivien sekä teknisten turva- ja navigointilaitteiden muodossa.

Muovi tuo turvallisuutta myös koteihin, työpaikoille, harrastustiloihin ja mihin tahansa muualle, missä vietämme aikaamme. Rakennusten paloturvallisuus ja hälytysjärjestelmät perustuvat sähköisiin ratkaisuihin, jotka ovat riippuvaisia muovista. Myös kotien lakisääteiset palovaroittimet on valmistettu muovista.

Mies ja lapset moottoriveneessä pelastusliivit päällä

Ruoka

Muovipakkauksen ansiosta ruoka säilyy pidempään ja hävikki pysyy kurissa. Saamme puhdasta ja turvallista ruokaa joka päivä.

Energia

Muovi on energiantuotannon ja sen siirtämisen edellytys. Sähkö ja lämpö ovat riippuvaisia eristävästä muovista.

Terveys

Muovi mahdollistaa modernin ja toimivan terveydenhuollon. Kertakäyttöiset muovit edistävät mm. potilasturvallisuutta.

Turvallisuus

Muovi on korvaamattomassa roolissa jokapäiväisen turvallisuutemme kannalta. Esimerkiksi useimmat liikenteen ja kodin turvalaitteet on valmistettu muovista.

Vesi

Muovi on yleinen materiaali vesi- ja viemäriverkostoissa. Muovi tuo koteihimme puhdasta vettä ja ohjaa likaveden turvallisesti käsittelyyn.

Nyt tutkitaan muovia!

Videosarja tuo esiin muovialan asiantuntijoiden näkemyksiä paljon keskustelua herättävästä materiaalista sekä sen tulevaisuuden näkymistä.

Muovit ja turvallisuus

Muovit ja turvallisuus

Uudet muovit

Uudet muovit

Muovit ja terveys

Muovit ja terveys

Kestävä suunnittelu

Kestävä suunnittelu