Siirry suoraan sisältöön
Muovirasioita

Hyvin suunniteltu muovituote kestää aikaa

Laadukkaat ja kestävät kuluttajatavarat valmistetaan muovista. Ne ovat käytössä vuosia, jopa vuosikymmeniä.

Muovia käytetään kodin esineissä ja muissa arkisissa tuotteissa raaka-aineen hyvien ominaisuuksien vuoksi. Muun muassa keveys, lujuus, ruostumattomuus ja muokattavuus tekevät muovista suositun materiaalin.

Muovi mahdollistaa järkevät säilytysratkaisut ja elintarvikkeiden turvallisen säilömisen niin kotien keittiöissä kuin varastoissa. Muovisten puutarhakalusteiden ja muiden pihatuotteiden sekä kasviruukkujen veden- ja säänkestävyys on materiaalin ansiota. Muovi tekee lasten leluista ja ruokailuvälineistä turvallisia, kestäviä ja helppoja puhdistaa. Muovista valmistetut tuotteet ovat hygieenisiä: esimerkiksi lasten lelut ja elintarvikekontaktissa olevat tuotteet on helppo pitää puhtaana.

Muoviset kulutustavarat kestävät vuosia, joskus jopa vuosikymmeniä. Kun tuote on kulutettu loppuun, se voidaan hyödyntää energiana. Toistaiseksi Suomessa kovamuovisille tuotteille ei ole järjestetty kierrätystä materiaalina.

Muovi on vastuullinen valinta kodin tavaroissa.

Kotimaiset laadukkaat muovituotteet ovat turvallisia. Muovituotteiden valmistajilla on korkeat turvallisuusstandardit ja puolueettomat testausjärjestelmät tuoteturvallisuuden takaamiseksi. Suomalaisia muovituotteiden valmistajia ohjaavat EU:n säännökset elintarvikekontaktiin tarkoitetuissa tuotteissa.

Muovi on vastuullinen valinta kodin tavaroissa. Suomalainen muoviteollisuus suunnittelee kuluttajatuotteet tuotannon ja logistiikan kannalta tehokkaiksi. Yhä enenevässä määrin tarjolla on myös osin tai kokonaan kierrätysmuovista valmistettuja tuotteita.

Muovia kehitetään materiaalina koko ajan vastaamaan kuluttajien uusia tarpeita. Kodin muovituotteet ovat entistä keveämpiä, kestävämpiä ja ne sisältävät vähemmän materiaalia.

Ruoka

Muovipakkauksen ansiosta ruoka säilyy pidempään ja hävikki pysyy kurissa. Saamme puhdasta ja turvallista ruokaa joka päivä.

Energia

Muovi on energiantuotannon ja sen siirtämisen edellytys. Sähkö ja lämpö ovat riippuvaisia eristävästä muovista.

Terveys

Muovi mahdollistaa modernin ja toimivan terveydenhuollon. Kertakäyttöiset muovit edistävät mm. potilasturvallisuutta.

Turvallisuus

Muovi on korvaamattomassa roolissa jokapäiväisen turvallisuutemme kannalta. Esimerkiksi useimmat liikenteen ja kodin turvalaitteet on valmistettu muovista.

Vesi

Muovi on yleinen materiaali vesi- ja viemäriverkostoissa. Muovi tuo koteihimme puhdasta vettä ja ohjaa likaveden turvallisesti käsittelyyn.

Nyt tutkitaan muovia!

Videosarja tuo esiin muovialan asiantuntijoiden näkemyksiä paljon keskustelua herättävästä materiaalista sekä sen tulevaisuuden näkymistä.

Muovit ja turvallisuus

Muovit ja turvallisuus

Uudet muovit

Uudet muovit

Muovit ja terveys

Muovit ja terveys

Kestävä suunnittelu

Kestävä suunnittelu