Siirry suoraan sisältöön

Muovi on toimivan arjen tärkeä osa

Muovi on yhteiskunnassamme ja arjessamme monelta osin korvaamaton materiaali. Muovien käyttö tukee ihmisten päivittäistä hyvinvointia ja edesauttaa osaltaan kestävää kehitystä. Luontoon muovi ei kuulu.

Muovit ovat läsnä monilla elämän aloilla: ruoassa, turvallisuudessa, vesihuollossa, energiassa ja terveydenhuollossa. Muovin ylivoima moniin muihin materiaaleihin verrattuna perustuu sen ainutlaatuisiin ominaisuuksiin: Muovissa yhdistyvät keveys, suojaavuus, kestävyys, vapaa muotoiltavuus ja värjättävyys. Muovien työstölämpötilat ovat alhaiset, joten sen prosessointiin kuluu vähemmän energiaa ja vettä tuskin lainkaan. Muovimateriaali on lisäksi täysin ihmisen hallittavissa.

Muoviset tuoteratkaisut leikkaavat päästöjä.

Muoviset tuoteratkaisut leikkaavat päästöjä ja säästävät energiaa, rahaa ja aikaa. Silti muovin käyttö ei sinänsä ole koskaan itsetarkoitus. Kohteet, joissa muoveja käytetään, edellyttävät materiaaliominaisuuksia, joita muovit tai niiden yhdistelmät pystyvät parhaiten tuottamaan.

Vastuullinen muovien käyttäminen ei tarkoita muovin käytöstä luopumista. Muovia voidaan käyttää vastuullisesti: tarvitaan materiaalitehokkaita ratkaisuja sekä selkeään tarpeeseen ja pitkäaikaiseen käyttöön suunniteltuja tuotteita. Lisäksi muoviroskaa pitää vähentää ja muovijätteiden hyödyntämistä materiaalina lisätä. Tämä vaatii kiertotalouden ratkaisuja ja kierrätyksen tehostamista. Luontoon muovit tai mikään muutkaan roskat eivät kuulu.

Ruoka

Muovipakkauksen ansiosta ruoka säilyy pidempään ja hävikki pysyy kurissa. Saamme puhdasta ja turvallista ruokaa joka päivä.

Energia

Muovi on energiantuotannon ja sen siirtämisen edellytys. Sähkö ja lämpö ovat riippuvaisia eristävästä muovista.

Terveys

Muovi mahdollistaa modernin ja toimivan terveydenhuollon. Kertakäyttöiset muovit edistävät mm. potilasturvallisuutta.

Turvallisuus

Muovi on korvaamattomassa roolissa jokapäiväisen turvallisuutemme kannalta. Esimerkiksi useimmat liikenteen ja kodin turvalaitteet on valmistettu muovista.

Vesi

Muovi on yleinen materiaali vesi- ja viemäriverkostoissa. Muovi tuo koteihimme puhdasta vettä ja ohjaa likaveden turvallisesti käsittelyyn.

Nyt tutkitaan muovia!

Videosarja tuo esiin muovialan asiantuntijoiden näkemyksiä paljon keskustelua herättävästä materiaalista sekä sen tulevaisuuden näkymistä.

Muovit ja turvallisuus

Muovit ja turvallisuus

Uudet muovit

Uudet muovit

Muovit ja terveys

Muovit ja terveys

Kestävä suunnittelu

Kestävä suunnittelu