Siirry suoraan sisältöön

Muovi on osa hyvää hoitoa

Muovi mahdollistaa toimivan terveydenhuollon. Kertakäyttöiset muovit edistävät muun muassa potilasturvallisuutta – niin normaalina aikana kuin epidemiassa tai muussa katastrofissa.

Muovi on tärkeässä tehtävässä modernin terveydenhuollon saatavuuden, toimivuuden ja tehokkuuden varmistamisessa. Suuri osa sairaaloissa käytettävistä kalusteista, laitteista, instrumenteista ja tarvikkeista on valmistettu erilaisista, tarkoin säädellyistä muoveista. Muovi on monimuotoisena materiaalina läsnä niin sairauksien diagnostiikassa, erilaisissa hoitomuodoissa kuin myös sairaaloiden päivittäisessä perustoiminnassa.

Esimerkiksi suuri osa terveydenhoidossa käytettävistä tutkimuslaitteista perustuu muovisiin ratkaisuihin: muun muassa röntgen-, mammografia- ja tomografialaitteet on valmistettu pääosin muovista. Myös monet hammashoidossa ja laboratorioissa käytetyt tarvikkeet ja välineet ovat muovisia.

Muovit mahdollistavat tehokkaan hoidon mahdollisimman monelle.

Muovi toteuttaa tärkeää tehtävää paitsi sairaaloissa ja muissa terveydenhuollon laitoksissa myös ihmisten arkisessa, yksilöllisessä hyvinvoinnissa. Esimerkiksi silmälasit ovat useimmiten muovia – kiitos materiaalin keveyden ja kestävyyden. Kotona käytettäviksi tarkoitetut terveystuotteet ja -laitteet, esim. verenpaine- ja kuumemittarit sekä lääkeannostelijat on tavallisesti valmistettu muovista. Muovi antaa lisäksi mahdollisuuksia hyvinvointiin ja normaaliin elämään: monet pyörätuolien osat, proteesit ja implantit valmistetaan tarkkaan säädellyistä muoveista.

Terveydenhuolto on toimiala, jolla muovin kertakäyttöisyys on paitsi käytännöllistä myös ehdottoman tärkeää. On kohteita, joissa muovin kertakäyttöisyys on myös lailla säädeltyä. Sterilisoinnin ja kertakäyttöisen muovin avulla voidaan turvata esimerkiksi sairaaloiden hygienia ja potilasturvallisuus. Biohajoavat muovit mahdollistavat nykyaikaisen kehonsisäisen lääkinnän.

Lääketiede ja terveydenhuolto kehittyvät koko ajan voimakkaasti. Muovi ja sen ainutlaatuiset ominaisuudet ovat avaintekijöitä tulevaisuuden terveysinnovaatioiden synnyttämisessä – ja ihmisten elinajanodotteen pidentämisessä.

Kuumemittari ja lapsi

Ruoka

Muovipakkauksen ansiosta ruoka säilyy pidempään ja hävikki pysyy kurissa. Saamme puhdasta ja turvallista ruokaa joka päivä.

Energia

Muovi on energiantuotannon ja sen siirtämisen edellytys. Sähkö ja lämpö ovat riippuvaisia eristävästä muovista.

Terveys

Muovi mahdollistaa modernin ja toimivan terveydenhuollon. Kertakäyttöiset muovit edistävät mm. potilasturvallisuutta.

Turvallisuus

Muovi on korvaamattomassa roolissa jokapäiväisen turvallisuutemme kannalta. Esimerkiksi useimmat liikenteen ja kodin turvalaitteet on valmistettu muovista.

Vesi

Muovi on yleinen materiaali vesi- ja viemäriverkostoissa. Muovi tuo koteihimme puhdasta vettä ja ohjaa likaveden turvallisesti käsittelyyn.

Nyt tutkitaan muovia!

Videosarja tuo esiin muovialan asiantuntijoiden näkemyksiä paljon keskustelua herättävästä materiaalista sekä sen tulevaisuuden näkymistä.

Muovit ja turvallisuus

Muovit ja turvallisuus

Uudet muovit

Uudet muovit

Muovit ja terveys

Muovit ja terveys

Kestävä suunnittelu

Kestävä suunnittelu